Blog: De beleving van wachten

Volgens het Deventer ziekenhuis blijkt uit buitenlands onderzoek dat de beleving van wachttijden een grote rol speelt in de tevredenheid van spoedpatiënten. Dat de beleving van wachten inderdaad van grote invloed kan zijn, heb ik enige tijd geleden zelf mogen ervaren.

(Tekst: Zorginstellingen)

Ouderwets draaibord

Voor mijn afspraak op de polikliniek kon ik mij melden bij de assistente aan de balie. Gegevens werden uitgevraagd en ik kon plaats nemen in de wachtkamer. Terwijl ik tussen 15 andere wachtenden een plekje zocht, viel mijn oog op het draaibordje met de wachttijd. Op de balie stond een ouderwets draaibord waarbij je handmatig de bordjes met de minuten omdraait. De wachttijd stond op 30 minuten. Er zat niets anders op dan wachten. Samen met de rest van de overvolle wachtkamer.

Lees hier verder

Geef een reactie