Dialoogbijeenkomst inclusief onderwijs

Volwaardig meedoen in de samenleving begint met meedoen op school. Maar kinderen met een beperking vallen nog te vaak uit in het onderwijs, ondanks de Wet passend onderwijs. Het vorig jaar geratifieerde VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking is hierover zeer uitgesproken. Het verdrag stelt inclusief onderwijs als norm, maar de meningen van onder meer leerkrachten en ouders hierover lopen uiteen.

(Tekst: Ieder(in))

Inclusief onderwijs

Wat is inclusief onderwijs precies en hoe moet het worden vormgegeven? Over deze vragen gaat de dialoogbijeenkomst die Ieder(in) op zaterdag 23 september in Zwolle organiseert. U bent van harte welkom om kennis en ervaringen te delen, en van elkaars opvattingen te leren.

Tijdens de luchtige bijeenkomst gaan de aanwezigen nadrukkelijk met elkaar in dialoog, en niet met elkaar in discussie. Aan de dialoogbijeenkomst over inclusief onderwijs nemen meerdere ervaringsdeskundigen deel. Voorafgaand aan het gesprek vertelt onderzoeker José Smits van In1School meer over de verschillende vormen van onderwijs voor kinderen met een beperking of aandoening.

De dialoogbijeenkomst vindt plaats in zalencentrum De Enk in Assendorp (Zwolle). U bent vanaf 9.45 uur welkom. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en is om 12.00 uur afgelopen.

U kunt zich hier aanmelden

Waar
De Enk (zaal 2)
Enkstraat 67
8012 VA Zwolle

Wanneer
Zaterdag 23 september, van 10.00 tot 12.00 uur

Voor wie
Een ieder met interesse in het onderwerp is welkom, maar de bijeenkomst is vooral bedoeld voor ouders met een kind met een beperking, belangenbehartigers, leraren en mensen die anderszins beroepsmatig te maken hebben met thuiszitters of zorg op school.

Geef een reactie