Gooi die burgers op de BBQ

Soms, na een lekkere vakantie, is het weer even schakelen. Je hebt heerlijk boeken kunnen lezen voor je tent. Met uitzicht op zee, in de verkoelende schaduw van een plataan. Even geen druk op de ketel. Geen mensen die van alles van je willen, op momenten die jou niet uitkomen. Gooi die burgers op de BBQ.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Nee, werken… Daar kijk je niet naar uit. Je weet dat je na twee dagen dat heerlijke vakantiegevoel alweer kwijt bent. Dat je volop word opgeslokt door je werk. Door de mensen waarmee en waarvoor je werkt. Met al hun verhalen, ideeën , problemen en gezelligheid. Je leidinggevende wil je plannen zien en je moet weer van alles regelen.

Zomerkleren

Tuurlijk, het is ook leuk om weer terug te zijn. Om met je collega’s bij te praten. Om nieuwe ideeën te realiseren. Om te horen hoe je doelgroep de zomer door is gekomen. Maar toch, hoe jammer is het dan dat het nog zo lekker nazomert. Dat het nog dagelijks boven de 20 graden is. Dat je je zomerkleren naar je werk aan kunt doen. Dat je op je te warme kantoor wegsmelt. Dat het iedere dag “technisch weer” is en je de fiets pakt om je werkgebied in te gaan.

Lees hier verder

Geef een reactie