Kunst bij Zienn tijdens Culturele Hoofdstad

Zienn doet mee aan Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 (#LF2018) en wel met Kunst! Vanaf de lente is er in onze Algemene Opvang (Nieuweweg 3 Leeuwarden) een doorlopende expositie van werken van verschillende kunstenaars, onder wie Ans Markus. En Zorgopvang De Marene doet mee aan de kunstroute die langs rivier De Potmarge loopt.

(Tekst: Zienn)

Ans Markus exposeert Verborgen Verdriet

Op 21 maart opent kunstenares Ans Markus de expositie ‘Verborgen Verdriet’ in de Algemene Opvang. Met deze portrettenserie van haar hand zoomt Markus in op mannen die zorgen en verdriet met zich meedragen waarvan de buitenwereld geen weet heeft. Hun leed belet de mannen hun ware gezicht te tonen.

Het hele jaar kunst in de Algemene Opvang

Na de opening is er het hele jaar kunst te bewonderen in de Algemene Opvang. We starten in de eerste maand dus met de serie Verborgen Verdriet van Markus en in de maanden daarna vullen andere kunstenaars de Opvang met hun werken. Een deel van de werken van Markus blijft het hele jaar door in het pand. De kunstexpositie bezoeken? Dat kan, vrij van entreegeld, tijdens openingstijden. De openingstijden (vanaf 22 maart!) zijn:

  • dinsdag: 10.00 tot 17.00 uur
  • woensdag: 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdag: 10.00 tot 21.00 uur
  • vrijdag t/m zondag: 10.00 tot 17.00 uur

Bezoek aan de expositie loopt via de vrijwilligers van het atelier/winkel Prachtig Makke. Die vind je in de stand buiten de Algemene Opvang (tijdens openingstijden). Het adres van de Algemene Opvang is: Nieuweweg 3 Leeuwarden.

Over de Algemene Opvang

In de Algemene Opvang van Zienn in Leeuwarden wonen 40 dakloze mensen. Met begeleiding maken zij een nieuwe start in het leven, gericht op doorstroom naar weer (zo) zelfstandig (mogelijk) wonen. Zij, en andere cliënten van Zienn, maken in dit culturele jaar kunstwerken ten behoeve van de expositie. Onder andere met begeleiding van de vrijwilligers van atelier/winkel Prachtig Makke die in het souterrain van de Algemene Opvang een atelierruimte heeft. Daar werken ook cliënten van Zienn aan kunststukken.

Geef een reactie