LSP biedt elektronische medicatievoorschriften

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) maakt het voor ziekenhuizen en andere instellingen mogelijk om elektronische medicatievoorschriften naar apotheken te sturen. De nieuwe functionaliteit werd in een pilot getest en is naar verwachting begin 2017 landelijk beschikbaar.

(Tekst: Zorg en ICT)

Na de zomer startten Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), het Regionaal ZorgCommunicatie Centrum (RZCC), het Máxima Medisch Centrum en vier apotheken (De Run, De Karpen, Lingmont en Heikant) een pilot rondom elektronische medicatievoorschriften.

Pilot

Tijdens de pilot werd een koppeling gemaakt tussen het ziekenhuisinformatiesysteem (zis)-systeem van het Máxima Medisch Centrum (EZIS van Chipsoft) en het CGM-apotheeksysteem van de vier apotheken. Er werd getest of de informatie uit het voorschrift goed terecht komt bij de apotheek en wat het gebruik van deze functionaliteit betekent voor de werkprocessen van de voorschrijver en de apotheek.

De betrokken medisch specialisten van Máxima Medisch Centrum en de deelnemende poliklinische en openbare apotheken zijn tevreden met de uitkomsten van de pilot. De nieuwe functionaliteit vereenvoudigt het proces voor apotheken, vermindert de kans op fouten en verkort de wachttijden voor patiënten aan de balie.

Lees hier verder

Geef een reactie