MCL gaat op College Tour

Je bent straks afgestudeerd en de werkende wereld ligt aan je voeten. En dan? Hoe staat het met jouw dromen en wensen? De stap vanuit de schoolbanken en collegezalen naar de werkvloer in het ziekenhuis kan best spannend zijn. Een sneak peek is daarom niet verkeerd. Met dit doel bezoeken we de komende tijd verschillende MBO-V en HBO-V klassen met onze College Tour! En… misschien word jij onze nieuwe collega?

(Tekst: MCL)

Editie verpleegkunde

Verpleegkundigen vormen met 1.200 medewerkers de grootste beroepsgroep in het MCL. Over het geheel genomen is het MCL doorlopend op zoek naar verpleegkundig talent mét klinische (stage)ervaring (MBO en HBO). Startend verpleegkundigen willen op hun beurt na hun studie graag direct aan de slag (in het ziekenhuis) om zich door te ontwikkelen. Met de College Tour verbindt het MCL de informatiebehoefte en ontwikkelvraag vanuit de studenten aan de mogelijkheden voor een vliegende start in het MCL.

MCL gelooft in talent

Tijdens de college tour vertellen MCL-ers over het ziekenhuis en hoe het is om als verpleegkundige in het MCL te werken. Hoe kom je op sollicitatiegesprek, hoe ziet een werkdag eruit en wat zijn de mogelijkheden om door te ontwikkelen? Het MCL is een topklinisch opleidingsziekenhuis, dus kennis en kunde bijbrengen kunnen we als de beste. Maar dat ene stapje meer zetten voor de patiënt, dát talent zit van binnen. Een belangrijk onderdeel van de College Tour is dan ook het interactieve spel om op zoek te gaan naar wat leerlingen/studenten zelf vinden dat hun belangrijkste eigenschappen en talenten zijn.

Matchen we?

Van een (startend) verpleegkundigen wordt tegenwoordig nogal wat gevraagd, om de kwaliteit van zorg te kunnen leveren die in een ziekenhuis verwacht wordt. Om te kijken of werken bij het MCL bij jou past gaan we op zoek naar jouw kernkwaliteiten. Wie ben jij en wat zijn jouw eigenschappen? En welke eigenschappen heeft een klinisch verpleegkundige nodig? Ook het MCL heeft eigenschappen; waarden waarvoor wij staan. Blije medewerkers voelen zich verbonden met de waarden van hun werk. Wij zijn benieuwd; zijn we een match? Of het nu wel of niet direct klikt, de college tour is een nuttige les o.a over jezelf en het geleerde kun je toepassen in jouw aankomende sollicitaties, bij het MCL of ergens anders.

Aanmelden

De eerste edities van onze College Tour zijn gericht op verpleegkundigen. Ook een les op jouw (hoge)school? Laat het ons weten! Wellicht volgen er in de toekomst edities voor andere beroepen.

Geef een reactie