Een voorspelling voor de zorg in 2018

Een voorspelling voor de zorg in het jaar 2018. Verpleeghuizen zullen veel minder extra geld krijgen dan de 2,1 miljard euro die nu is gereserveerd, voorspelt redacteur Bart Kiers. Daarmee komt er geld vrij om te investeren in wijkverpleging en huisartsenzorg.

(Tekst: Zorgvisie)

De belangrijkste gebeurtenissen in de zorg voorspellen is lastig. De voornemens van het kabinet zijn bekend. De verpleeghuizen krijgen extra geld, oplopend tot 2,1 miljard in 2020. De ziekenhuizen moeten juist 1,9 miljard euro inleveren. Wel goed om te bedenken dat ze niet minder geld krijgen, maar minder meer. De begroting voor de curatieve zorg groeit deze kabinetsperiode met 8 miljard euro in plaats van 10 miljard euro.

Bruno Bruins vs ziekenhuizen

Desalniettemin is het een lastig dossier dat Bruno Bruins, de minister voor medische zaken, op zijn bordje heeft gekregen. Hij wil met de sector in gesprek en wil dolgraag dat de sector meedenkt over hoe dit te realiseren. Ja, dat kan ik mij voorstellen. Maar ziekenhuizen staan niet bepaald te trappelen van enthousiasme. ‘We gaan onze huid duur verkopen’, was de eerste reactie. De messen zijn geslepen.

Lees hier verder

Geef een reactie