2,3 miljoen euro voor sociale zorgrobot Mabu

Het Amerikaanse bedrijf Catalia Health heeft 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Het bedrijf maakt de AI-aangedreven zorgrobot Mabu, die therapietrouw en patiëntbetrokkenheid verhoogt.

(Tekst: Zorgvisie)

De extra investeringen in de sociale robot Mabu zijn afkomstig van nieuwe investeerders NewGen Capital en Macnica Ventures en bestaande beleggers Q Venture Partners Limited, InnoLinks Ventures, Abstract by Flight.VC, DeNA en Lucky Capital. Dit brengt de totale financiering van Catalia Health naar 3,75 miljoen dollar.

Mijlpalen

‘Deze investering stelt ons in staat om twee belangrijke mijlpalen te halen: ten eerste kunnen we Mabu door meer patiënten laten testen en ten tweede gaan we significante data ophalen om beter de voordelen van ons platform te kunnen tonen aan patiënten en klanten’, aldus Cory Kidd, de directeur van Catalina op Mobihealthnews.com  ‘We zijn verheugd dat Khosla Ventures, een van de meest prominente beleggers in de gezondheidszorgtechnologie deelneemt in deze tweede financieringsronde.’

Lees hier verder

Geef een reactie