Actiegroep Red de Sionsberg wil steun verzekeraar

In een advertentie in de regionale en plaatselijke media, roepen actiegroep Red de Sionsberg en gemeenten rondom het ziekenhuis zorgverzekeraar De Friesland zijn standpunt te herzien.

(Tekst: Zorgvisie)

Twee weken geleden meldde De Friesland het contract met De Sionsberg per 1 januari 2017 op te zeggen.

Steun

Daarnaast hebben provinciale-en gemeentelijke politieke partijen, de huisartsen, kerken, verenigingen van handel en industrie, vakbond, dorpsbelangen, ondernemersverenigingen en serviceclubs zich volgens de actiegroep solidair verklaard met hun oproep aan De Friesland. Zij willen dat de zorgverzekeraar het huidige zorgconcept voortzet en geleidelijk uitbreidt.

Anderhalvelijnszorg

Volgens De Friesland komt de afgesproken ‘anderhalvelijnszorg’ niet van de grond. Dit komt volgens de zorgverzekeraar doordat verhoudingen tussen de partijen binnen stichting Sionsberg 2.0 moeizaam verlopen. Bestuurlijk is er op fundamentele vlakken verschil van inzicht. Het zorgconcept is na anderhalf jaar hard werken nog niet wat het zou moeten zijn, zegt bestuursvoorzitter van De Friesland, Bert van der Hoek: ‘We zien al een tijdje dat de nadruk te veel ligt op een ontwikkeling vanuit de poliklinische functies zoals die voorheen ook werden aangeboden. We hebben de inwoners uit de regio destijds een anderhalvelijnscentrum met poliklinische zorg beloofd omdat dit past bij de zorgvraag in de regio. Dat is wat we hebben ingekocht en waar we nog steeds voor blijven gaan’.

Lees hier verder

Geef een reactie