Als het einde nadert: Palliatieve markt in het MCL

In het MCL vinden wij het belangrijk dat iemand tot op het laatst kwaliteit van leven ervaart met zo min mogelijk symptoomlast. Dit noemen we palliatieve zorg; de zorg voor patiënten met een ziekte waarvan zij niet meer kunnen genezen. In het MCL vindt deze zorg op alle afdelingen plaats.

(Tekst: MCL)

Week van de palliatieve zorg

In de week van maandag 13 november tot en met vrijdag 17 november vindt in het MCL de week van de palliatieve zorg plaats. Deze hele week wordt er extra aandacht besteed aan deze vorm van zorg. Tijdens diverse scholingen staat stervensbegeleiding centraal en op de afdelingen zorgen de aandachtsvelders palliatieve zorg ervoor dat dit onderwerp extra belicht wordt. Zo zijn er diverse symposia intern en komt op donderdag Sander de Hosson een presentatie geven (dit symposium is al uitverkocht!).

Palliatieve zorg markt in de centrale hal

Als genezing niet meer mogelijk is, betekent dit niet dat wij niets meer voor u kunnen doen. Ondersteunende begeleiding en behandeling kan helpen om kwaliteit van uw leven zo hoog mogelijk te houden. Om u meer informatie én handvaten te geven over dit onderwerp organiseren wij op 17 november van 12:00 – 17:00 uur de Palliatieve markt in de centrale hal van het MCL.  U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en meer informatie te ontvangen van onze aandachtsvelders.

Geef een reactie