Blog: Bang voor de dood?

Of mijn vader bang is voor de dood? Onze openheid maakt dat ik hem deze vraag gerust kan stellen. Wij zitten bij hem thuis aan de eettafel. Deze keer heb ik een paar gerichte vragen en neem alles op.

(Tekst: Zorg en welzijn)

‘Ik heb het gevoel dat er meer levens zijn dan alleen het leven hier. Ik kon dat toen als kind niet zo benoemen, maar had wel dat hele sterke gevoel. Misschien leef ik hierna wel door in Afrika of op een andere planeet. Er moet iets zijn. Zo had ik na mama’s overlijden een ontmoeting met haar in een droom. We ontmoetten elkaar op een hele kale vlakte en praatten wat. Waarna ik zei dat ik meeging met haar. Dat betekent dus zelfmoord? Vroeg ze. Ja, inderdaad. Dat is voor mij geen probleem, zei ik.’

Garantie

Mijn moeder vertelt dat dit geen garantie voor hun samenzijn is. En geeft hem een tip dat straks een bus arriveert en hij moet zorgen dat hij die neemt, anders is het te laat. Zij draait zich om en ineens ziet mijn vader allemaal mensen met grijze pijen en monnikskappen op. Hij weet niet meer wie mijn moeder is.

Lees hier verder

Geef een reactie