Blog: Wajongers zijn ‘niet aantrekkelijk’

Ik heb een Wajong uitkering. De uitkering die je krijgt als je op jonge leeftijd uitvalt om welke reden dan ook. Het betekent in wezen dat je carrière stopt terwijl die van je leeftijdsgenoten net op gang komt of doorgaat. Zeer gechargeerd: wij Wajongers zijn de onbekende Abdelhak Nouri’s.

(Tekst: Zorg en welzijn)

De Wajong is een vergaarbak. Laag IQ, lichamelijke handicap, psychische handicap, je vindt er van alles. Het enige wat voor ons allen geldt, is dat we ons niet vrijwillig buiten de (arbeids)maatschappij hebben geplaatst. Geloof me maar. Tegenwoordig, als heel toevallig mijn Wajonguitkering ter sprake komt, hoor ik vaak de reactie: ‘Maar je bent toch niet jong?’ Nee, ik heb die uitkering al lang. Oók pijnlijk.

Lees hier verder

Geef een reactie