Buurtcamping bevordert contact tussen buren

Steden worden steeds groter, mensen werken en leven meer binnen en de sociale contacten tussen buurtgenoten nemen af. De Buurtcamping brengt hier verandering in door eens per jaar een aantal Nederlandse stadsparken te veranderen in een camping waar buren elkaar kunnen leren kennen.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Deze zomer veranderen negen stadsparken in vier steden in gezellige campings waar iedereen samen kan komen. Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren, iedereen is welkom. In Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Tilburg kunnen buurtbewoners elkaar beter leren kennen op de Buurtcamping.

Buurtcamping bevorderd buurtgevoel

De Buurtcamping hoopt met hun initiatief, dat in 2013 is gestart in Amsterdam, weer wat gemoedelijkheid in de Nederlandse steden te brengen. Want het ‘ons-kent-ons’ gevoel is vaak ver te zoeken. Elkaar groeten op straat gebeurt nog maar zelden en sommige stadsbewoners kennen hun eigen buren niet eens. Daar moet maar eens verandering in komen, vindt directeur Roderik Schaepman. En hoe kun je dat beter doen dan met een buurtcamping? Nergens is er namelijk meer buurtgevoel en gemoedelijkheid dan op een camping. ‘Samen kamperen, elkaar ’s ochtends groeten, even iets lenen voor de barbecue, dat soort openheid verbindt mensen heel snel.’

Lees hier verder

Geef een reactie