Casemanager dementie komt terug

De problemen rondom casemanagement bij dementie worden snel opgepakt. De casemanager dementie komt terug. Voor het einde van deze maand is er een actieplan opgesteld om casemanagement bij dementie bij alle betrokken partijen bovenaan de agenda te krijgen. Dat is afgesproken in een overleg tussen verzekeraars, zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en het ministerie van VWS.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Wachtlijsten voor casemanager

‘In een groot deel van Nederland bestaan nog steeds wachtlijsten voor casemanagers dementie. De problemen worden niet kleiner, maar juist groter.’ Dat zei Alzheimer Nederland begin juni in een uitzending van Nieuwsuur. Ook staatssecretaris Martin van Rijn erkende dat er een probleem is rondom het casemanagement bij dementie en nodigde daarom verschillende partijen uit om samen een plan te maken om de problemen definitief op te lossen. ‘Het overleg was constructief: alle partijen willen het aanbod van casemanagement dementie herstellen en vooral: de problemen snel oplossen.’ Dat laat Alzheimer Nederland op haar website weten.

Herstellen

De betrokken partijen (Zorgverzekeraars Nederland, ActiZ, BTN, Nederlandse Zorgautoriteit, Zorginstituut Nederland, Alzheimer Nederland, NPCF, V&VN, Deltaplan Dementie en het ministerie) willen zo snel mogelijk een plan in werking stellen zodat iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft. Dit betekent dat er in sommige regio’s hersteld moet worden wat er verloren is gegaan, op andere plekken moeten er nieuwe initiatieven opgezet worden om casemanagement bij dementie zo definitief te verankeren.

Lees hier verder

Geef een reactie