City Deal: Hulpvrager staat centraal

(Tekst: WMO-Magazine)

De vraag moet centraal staan in de zorg, in plaats van de regeling of het type zorg. Hulpvragers hebben daarbij het meeste profijt van één contactpersoon bij de gemeente. Daarbij moeten hulpverleners en ondersteunende instanties goed samenwerken. Om dit te bevorderen is onlangs een City Deal getekend.

Ook Leeuwarden doet mee met City Deal

De City Deal werd onlangs gesloten tussen drie ministeries en vijf grote gemeenten. Het uitgangspunt is dat een integrale aanpak wordt onderstreept en zal leiden tot nieuwe ondersteuning voor kwetsbare gezinnen. Het gaat om de ministeries van Binnenlandse Zaken, Sociale Zaken en Volksgezondheid in samenwerking met de gemeenten Eindhoven, Enschede, Leeuwarden, Utrecht en Zaanstad. De ‘City Deal Inclusieve Stad’ wordt gesloten in het kader van de Agenda Stad. Dat is een samenwerkingsverband tussen Rijk, steden en andere relevante partijen om groei, innovatie en leefbaarheid van steden te versterken.

Samen zullen de ministeries en gemeenten werken aan nieuwe vormen van ondersteuning voor huishoudens met meerdere problemen.

Lees hier verder

Geef een reactie