Digitalisering van de zorg

Digitalisering van de zorg. De zorg wordt voor zorgverleners steeds digitaler en efficiënter ingericht. Toch is de care en cure nog niet helemaal overgegaan naar de digitale werkomgeving en worden (nog) lang niet alle technologieën die er tegenwoordig beschikbaar zijn geaccepteerd. Stiekem zwermt er in veel zorgorganisaties nog erg veel papier.

(Tekst: Zorg en welzijn)

Zou het kunnen dat het te maken heeft met de investeringen of is er toch nog een angst voor de veiligheid van dossiers? Of is het werken met papier zo’n gewoonte geworden dat het kunnen bladeren en het maken van aantekeningen eigenlijk juist wel prettig werkt?

Verknocht aan papier

Papier is decennia lang hét communicatiemiddel geweest. Het is dus ook niet zo gek dat we er nog zo aan verknocht zijn. Het tastbaar zijn van informatie en daadwerkelijk iets in je handen hebben. Dat is wat we willen. Maar ook de zorgsector ziet in dat het efficiënter kan. We kunnen niet meer om alle digitale technologieën heen.

Delen van informatie

Daar moet je ook niet om heen willen. We kunnen in deze digitale tijd niet meer zonder de technologie. Dus waarom zouden we hier niet volop gebruik van maken en dit in ons voordeel laten werken?

Lees hier verder

Geef een reactie