Douane onderschept illegale geneesmiddelen

Tijdens een controle-actie op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg, Interpol en Wereld Douane Organisatie heeft de douane veel erectiepillen, afslankmiddelen, anti-slaapmiddelen, hormonen en antibiotica onderschept.

(Tekst: Zorgvisie)

Erectiepillen

De Nederlandse Douane controleerde de afgelopen anderhalve week 5000 koerierszendingen met mogelijk illegale geneesmiddelen. Er zijn 254 pakketten in beslag genomen met mogelijk illegale inhoud. De Douane trof veel erectiepillen, afslankmiddelen, anti-slaapmiddelen, hormonen en antibiotica aan. Landen van herkomst waren vooral China, Singapore en India.

Illegale geneesmiddelen

De inspectie onderzocht zo’n twintig websites die ofwel reclame maken voor illegale geneesmiddelen of deze te koop aanbieden. Van de meeste onderzochte websites wist de Inspectie de ‘payment service provider’ te achterhalen en te blokkeren. Deze ‘server provider’ achter een website zorgt voor het betalingssysteem. Door deze betalingsmogelijkheid te blokkeren is het voor de consument niet meer mogelijk om een online bestelling te betalen. Vorige maand is het ministerie van VWS gestart met de campagne om mensen te wijzen op de gevaren van vervalste medicijnen.

Lees hier verder

Geef een reactie