Driewieler voor kinderafdeling Tjongerschans

Studenten van de opleiding werktuigbouwkunde van ROC Friese Poort hebben de fietsen ontworpen én gebouwd. Om de materialen voor de fietsen te bekostigen heeft de schaatsclub van 100 een sponsortocht georganiseerd.

(Tekst: Tjongerschans)

Initiatiefneemster en trainster Baukje de Jong heeft door het organiseren van een sponsortocht geld bijeengebracht en besloten deze te besteden aan dit project. Het bijzondere aan de driewieler is dat deze gebruikt kan worden met een infuus. De studenten hebben door de bijdrage drie fietsen kunnen maken, hierdoor hebben ook ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten en Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag een fiets in ontvangst mogen nemen. De schaatsclub van 100 – met allemaal gepensioneerde schaatsers – organiseert elk jaar een sponsortocht voor het goede doel.

Regina Liekelema, pedagogisch medewerker van Tjongerschans: ‘Wij zijn ontzettend blij met deze driewieler. Onze jonge patiënten kunnen hiermee, ook als ze aan een infuus gekoppeld zijn, een stukje fietsen door het ziekenhuis. Het geeft afleiding én beweging voor de kinderen.’

Geef een reactie