Duurzaam bouwen? 4 tips van zorginstelling Huis & Haard

De eerste bouwfase van duurzame zorginstelling Huis & Haard van DrieGasthuizenGroep in Arnhem is bijna afgerond. In september 2017 moet het hele gebouw in gebruik zijn. Manager Maikel Stolte geeft 4 tips voor facilitair managers die ook duurzaam willen bouwen.

(Tekst: Zorginstellingen)

“Huis en haard was als woonzorgcentrum bedoeld voor mensen met een lichte zorgbehoefte. Denk aan zzp 1, 2 en 3. Nu krijgen ouderen met deze zorgvraag veelal zorg thuis”, licht Stolte toe. “Dit gebeurt niet alleen omdat mensen het prettig vinden om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Ook het overheidsbeleid is hierop gericht. Door de vergrijzing is er steeds meer vraag naar verpleeghuiszorg.” Maar dat kon het gebouw dat uit de jaren vijftig stamt niet bieden. Er moest nieuwbouw komen met een nieuwe functie voor Huis en Haard. Het is een combinatie geworden van vier kleinschalige groepswoningen voor acht cliënten met (beginnende) dementie en 19 woonzorgstudio’s als beschermde woonruimte voor mensen met een zorgvraag die tegelijkertijd eigen regie voeren.

Duurzaam bouwen

“Met zowel duurzame materialen, een energieneutraal gebouw en healing environment geven wij handen en voeten aan onze visie op duurzaamheid. Wij zijn een maatschappelijke instelling en willen daarom ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en het milieu zo min mogelijk belasten”, legt Stolte uit.

Lees hier verder

Geef een reactie