E-health nog geen common sense in de Jeugdwet

Dat e-health in de jeugd-ggz een investering waard is, staat nog niet bij alle financiers in de Jeugdwet op het netvlies. Dat zei Bertine Lahuis, bestuursvoorzitter van de Edense ggz-instelling Karakter, bij de kick-off van de e-health-opschaling van het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (E-KJP).

(Tekst: Zorgvisie)

Jouw Omgeving

De acht jeugd-ggz-instellingen die zijn aangesloten bij het E-KJP gaan de komende drie jaar flink aan de slag om e-health in hun organisatie de normaalste zaak van de wereld te maken. Dat hebben ze afgesproken met Jouw Omgeving, dat een e-health-platform biedt waar de instellingen nu al gebruik van maken. Via dit platform worden verschillende vormen van e-health aangeboden. Zo kunnen jongeren op 99gram.nl (dat gebouwd is voor Accare) anoniem informatie vinden over eetstoornissen. Als ze denken dat ze hulp nodig hebben, kunnen ze chatten met medewerkers en een online behandeling volgen.

Straatwijzer

De straatwijzer, een ander product van Jouw Omgeving, wordt ingezet bij jongeren met een licht verstandelijke beperking. Zowel de jongeren als hun ouders kunnen hier spelenderwijs leren over de beperking, maar ze kunnen ook doelen afspreken en de behandelaar kan meekijken of een cliënt die doelen behaalt.

Lees hier verder

Geef een reactie