Emergis gaat meer inzetten op digitale zorg

Emergis gaat meer inzetten op digitale zorg. Die vervangt de psychiater niet, maar vult hem juist aan, aldus de instelling. Binnenkort worden digitale technieken onder meer ingezet om mensen voor te bereiden op hun behandeling.

(Tekst: GGZ Nederland)

Drie jaar geleden zette Emergis de eerste stappen op het gebied van digitale geestelijke gezondheidszorg. In die jaren kregen zo’n 1300 nieuwe cliënten per jaar de keuze om ermee te werken. Ze hielden bijvoorbeeld een digitaal dagboek bij of wisselden op een beveiligde manier digitale berichten uit met hun behandelaar.

,,Dat soort technieken vervangen niet de face-to-face gesprekken met cliënten”, onderstreept Niek de Klerk van Emergis. ,,Maar ze stellen mensen wel meer in staat om zelf actief bezig te zijn met hun geestelijke gezondheid.’’

Intake

Zowel de instelling als cliënten zijn positief over de inzet van digitale zorg. Daarom zet Emergis er verder op in. Zo gaat ze met behulp van de computer mensen voorbereiden op hun behandeling. ,,Via de computer leggen we uit wat Emergis is, wat we precies doen en hoe de intake en de behandeling in zijn werk gaan. Ook vragen we mogelijk iemand alvast digitaal op te schrijven wat er aan de hand is. Dan kan een behandelaar bij de intake sneller to-the-point komen.”

Lees verder op de website van de Provinciale Zeeuwse Krant.

Geef een reactie