Endoscopieafdeling gestart met Indiveo

Op 5 november is de endoscopieafdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden begonnen met patiëntenvoorlichting via Indiveo. Dit is een innovatieve manier om patiënten van de juiste informatie te voorzien.

(Tekst: MCL)

Waar dit voorheen gebeurde door middel van papieren folders, ontvangen de patiënten de informatie nu digitaal via een beveiligde mail. Hierin vinden ze een link naar divi’s. Dit zijn animatiefilmpjes waarin bepaalde onderzoeken of behandelingen met beeld en geluid worden uitgelegd. Voor de endoscopieafdeling zijn er via Indiveo al meerdere divi’s beschikbaar. Zo zijn er animaties voor coloscopie, gastroscopie en lichte tot matige sedatie. Het aantal divi’s wordt de komende tijd verder uitgebreid.

Voorlichting in beeld en geluid

Het MCL kiest voor Indiveo, omdat uit onderzoek blijkt dat mondelinge informatie slecht wordt onthouden en dat informatie op papier weinig wordt gelezen. Voorlichting via beeld en geluid is beter te begrijpen en te onthouden. MDL-arts Sietske Corporaal: “We willen onze patiënten graag nog beter voorlichten, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten van het onderzoek, dat ze goed zijn voorbereid en dat ze tijdens het onderzoek minder gespannen zijn. Ik  denk dat Indiveo hieraan een grote bijdrage kan leveren en ben erg blij dat we vandaag kunnen starten met deze nieuwe manier van werken.“

Meer afdelingen volgen

Na de poli longziekten is endoscopie de tweede afdeling waar het MCL Indiveo inzet. Het is de bedoeling dat er steeds meer afdelingen overstappen. Zo zullen onder andere de afdelingen anesthesiologie, orthopedie en het hartcentrum de komende tijd volgen. Het MCL wil blijven vernieuwen en de zorg voor patiënten verbeteren. De geleidelijke overstap op voorlichting via Indiveo wordt hier als voorbeeld van gezien.

Geef een reactie