Er is géén verdeeldheid in Sionsberg

Vanwege verdeeldheid binnen de partijen die betrokken zijn bij Sionsberg 2.0, wil De Friesland Zorgverzekeraar geen nieuw contract afsluiten voor 2017. Onbegrijpelijk, vindt bestuursvoorzitter Igor Tulevski.

(Tekst: Zorgvisie)

Op dit moment is Sionsberg nog in handen van DC Klinieken, Cardiologie Centra Nederland (CCN) en ZuidOostZorg.
Vandaag presenteerden Medisch Centrum Leeuwarden en Nij Smellinghe het plan om Sionsberg samen met ZuidOostZorg, GGZ Friesland en de Kwadrantgroep over te nemen, meldt de Leeuwarder Courant, en daarmee DC Klinieken en CCN buitenspel zetten.

De Friesland Zorgverzekeraar liet op 26 juli weten het contract met Sionsberg per 1 januari 2017 op te zeggen. ‘Dat deden ze op die dag niet alleen naar ons, ze maakten het nieuws ook openbaar’, zegt Tulevski. ‘Sionsberg is twee keer failliet geweest, we zijn daar nu net weer uit en dan gebeurt dit. Dat De Friesland het openbaar heeft gemaakt, heeft zeker gevolgen voor onze betrouwbaarheid. We hebben goede banden met onze patiënten, maar als dit te lang duurt gaan we dat als organisatie echt wel merken.’

Geen verdeeldheid

De reden van De Friesland om het contract op te zeggen is verdeeldheid binnen de stichting. De anderhalvelijnszorg die moet worden geboden, komt daardoor niet van de grond, zegt de verzekeraar.

Lees hier verder

Geef een reactie