Facetime vergroot zelfredzaamheid mensen met hersenletsel

Mensen met hersenletsel die zelfstandig wonen, kunnen naast begeleidingsgesprekken thuis, gepland en ongepland beeldcontact hebben met hun eigen begeleider, bijvoorbeeld via Facetime op de iPad. Het concept is eind 2015 getest en inmiddels succesvol uitgerold in alle ambulante teams van InteraktContour. Uit een evaluatie van InteraktContour en Beeldzorgadvies blijkt dat 91 procent van de cliënten vindt dat het gebruik van beeldzorg meerwaarde heeft.

(Tekst: Zorgvisie)

Cliënten die gebruikmaken van beeldzorg krijgen kosteloos een iPad in bruikleen van InteraktContour. Zij zorgen zelf voor een internetverbinding. Restricties voor het gebruik van de iPad zijn er niet. Manager Marianne Velthuis: ‘Het resultaat is dat 89 procent van de mensen met hersenletsel die gebruikmaakt van beeldzorg van InteraktContour, de iPad ook gebruikt om te internetten of om beeldcontact te hebben met familie. We zien regelmatig bij mensen met hersenletsel dat het contact met vrienden en familie verloren is gegaan. Een iPad maakt hun wereld ineens weer een stuk groter. Zo draagt beeldzorg rechtstreeks bij aan het realiseren van een sterker netwerk.’

Meerwaarde Facetime

Uit een evaluatie van InteraktContour en Beeldzorgadvies onder tweehonderd cliënten blijkt dat 91 procent vindt dat het gebruik van beeldzorg meerwaarde heeft.

Lees hier verder

Geef een reactie