Fertiliteitskliniek MCL krijgt Freya-pluim

(Tekst: Persbericht)

De fertiliteitskliniek van het MCL heeft voor de periode 2016-2017 opnieuw de Freya-pluim gekregen. Freya is de algemeen erkende, toonaangevende patiëntenvereniging die mensen met vruchtbaarheidsproblemen ondersteunt.

Freya maakt in de Monitor Fertiliteitszorg met kwaliteitscriteria inzichtelijk welke (meetbare) aspecten van de fertiliteitszorg bijdragen aan een goede kwaliteit. Toekenning van de Pluim laat aan medewerkers en patiënten van de fertiliteitskliniek MCL zien dat de kwaliteit van zorg op orde is. Freya let daarbij op diversiteit in behandelingen, wachttijden, aparte wachtruimte en continuïteit van zorg.

Fertiliteitsarts Marianka Weijer: ‘We zijn er trots op dat Freya ons opnieuw, nu voor de derde keer in successie, de Pluim heeft toegekend. We zien dat ook als erkenning van de kwaliteit die we bieden. Het fertiliteitscentrum in het MCL heeft aparte ruimten met een eigen wachtkamer, in een prettige en vertrouwde sfeer. Patiënten worden geholpen door een vast team en zien altijd hun eigen dokter. We bieden uiteraard 7×24 uur zorg, als dat gewenst is. Bijvoorbeeld: soms is het goed om een inseminatie tijdens het weekeinde uit te voeren. Bij het MCL kan dat.’

Naast de Monitor Fertiliteitszorg, gebaseerd op objectieve, door klinieken zelf aangeleverd informatie, deed Freya ook onderzoek naar de subjectieve persoonlijk waardering van patiënten. De 27 respondenten die hun mening gaven over de Fertiliteitskliniek MCL waardeerden de zorg bovengemiddeld hoog.

De Fertiliteitspoli van het MCL biedt een breed scala aan onderzoeken en behandelingen. Voor bepaalde behandelingen zoals IVF en IVF-ICSI. (‘reageerbuisbevruchting’) werkt het MCL nauw samen met het UMCG in Groningen en het Universitair Ziekenhuis Gent.

Geef een reactie