FNV helpt huishoudelijke hulp terug krijgen

Gemeenten hebben onterecht 310 miljoen euro overgehouden op huishoudelijke hulp. De FNV wil dit rechtzetten en roept cliënten daarom op contact met hen op te nemen. De staatssecretaris gaat de gemeenten die zich niet aan de wettelijke regels houden aanpakken.

(Tekst: Zorg en welzijn)

De laatste maanden hebben veel thuiszorgmedewerkers hun baan verloren. Volgens Sarah Dobbe was dit niet nodig geweest als gemeenten gewoon gedaan hadden wat ze moesten doen. ‘Het geld dat gemeenten over hebben, komt neer op maar liefst 13 miljoen uren huishoudelijke zorg. Dat zijn bijna 7.000 fulltime banen. Het is belangrijk dat de zorg en het werk nu zo snel mogelijk terugkomen.’

Gekort op huishoudelijke hulp

De acties van de FNV en de staatssecretaris volgen op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van vorige week woensdag waarin is vastgesteld dat huishoudelijke hulp wel onder de Wet maatschappelijke ondersteuning valt. Een aantal gemeenten dacht dat dit niet zo was. ‘Nu blijkt dus dat veel kwetsbare oude, gehandicapte of zieke mensen onterecht zijn gekort omdat er geen maatwerk is geleverd’ zegt Sarah Dobbe van de FNV.

Lees hier verder

Geef een reactie