Friese Tandenpoetsweek voor ongeveer 1.600 basisschoolleerlingen

Afgelopen week organiseerde GGD Fryslân samen met de opleiding tandartsassistent van ROC Friese Poort voor de zesde keer op rij de Friese Tandenpoetsweek. Tijdens deze week hebben derdejaars studenten van ROC Friese Poort op 38 Friese basisscholen tandenpoetslessen verzorgd.

(Tekst: GGD Fryslân)

In totaal kregen ongeveer 1.600 basisschoolleerlingen bezoek van de studenten. GGD Fryslân en ROC Friese Poort organiseerden deze week omdat zij zich willen inzetten voor een goede mondgezondheid. Tandenpoetsen is hiervoor de basis, samen met gezond eten.

GGD en ROC Friese Poort werken samen

Tijdens de Tandenpoetsweek gaven de studenten tandenpoetslessen en voorlichtingen op verschillende basisscholen. Samen met GGD Fryslân bereiden studenten van ROC Friese Poort zich hierop voor. Dit deden zij met literatuuronderzoek, rollenspelen en het oefenen van presentatietechnieken. ROC Friese Poort leidt studenten op voor een veelzijdige baan als tandartsassistent. Ze hebben daarbij veel aandacht voor de praktijk.

Belang van tandenpoetsen

Een mooi sterk gebit gaat een leven lang mee. Maar dan moet je wel je gebit goed verzorgen. Twee keer per dag tandenpoetsen, twee keer per jaar naar de tandarts. En denk ook aan het aantal eet- en drinkmomenten op een dag. Drie keer per dag een maaltijd en niet meer dan vier keer per dag een tussendoortje is het beste. Zo houd je je gebit gezond. Ouders en scholen kunnen voor meer informatie over tandenpoetsen terecht bij GGD Fryslân (via 088 22 99 222 of de GGD-website).

Geef een reactie