De Friesland bereikt akkoord met De Sionsberg

Zorgverzekeraar De Friesland is tot een ‘schriftelijke overeenkomst’ gekomen met de DC klinieken en Cardiologie Centra Nederland. Er zal een driejarig contract worden getekend. 

(Tekst: Zorgvisie)

Zorgverzekeraar De Friesland bevestigt het bericht dat naar buiten is gebracht door actiegroep Red De Sionsberg.

Zorginkoop

Het contract betekent dat een deel van de zorg: de laagcomplexe medisch specialistische hulp, voor drie jaar wordt ingekocht bij De Sionsberg. Daarmee is een deel van het probleem opgelost. Eind juli meldde De Friesland nog vanaf volgend jaar helemaal geen zorg meer te willen inkopen bij De Sionsberg wegens onenigheid tussen de drie eigenaren. Bestuursvoorzitter Igor Tulevski van CCN dreigde met een rechtszaak omdat hij met De Friesland anderhalf jaar geleden een afspraak voor een vijfjarig contract had gemaakt. Hij liet weten desnoods zonder contract met Frieslands grootste zorgverzekeraar te willen doorgaan.

ZuidOostZorg

Derde ziekenhuiseigenaar ZuidOostZorg heeft andere partners gekozen. Deze ouderenzorgorganisatie diende met ziekenhuizen Medisch Centrum Leeuwarden en Nij Smellinghe in Drachten en de KwadrantGroep een plan in om De Sionsberg over te nemen. Ongeveer de helft van de medisch specialisten die werkzaam zijn in De Sionsberg, werkt ook in Leeuwarden of in Drachten. De Friesland laat weten nog met dit consortium in onderhandeling te zijn, zodat de ziekenhuizen kunnen ‘aansluiten’.

Lees hier verder

 

Geef een reactie