Fysiotherapeuten geven onjuiste informatie op Twitter

Op Twitter plaatsen fysiotherapeuten vanaf 12 oktober berichten waarin wordt gezegd dat standaard in onze contracten staat dat je geen antwoordapparaat mag hebben als fysiotherapeut en binnen 30 minuten klanten moet terugbellen. Dat klopt niet. Hoe zit het wel?

(Tekst: DeFriesland)

Alle fysiotherapiepraktijken waarmee De Friesland afspraken maakt, voldoen aan de kwaliteitseisen die de beroepsgroep stelt. Deze eisen zorgen ervoor dat de kwaliteit van zorg inzichtelijk wordt. Daarnaast kent De Friesland zogenoemde 3*Plus praktijken. Met deze praktijken maakt De Friesland aanvullende afspraken over kwaliteit, service en bereikbaarheid. Een daarvan is dat we 3*Plus praktijken vragen om klanten binnen 30 minuten terug te bellen als er gebruik wordt gemaakt van een antwoordapparaat.

Een praktijk beslist zelf of ze een 3*Plus praktijk wil worden. Als een praktijk voldoet aan de voorwaarden noemen we die een 3*Plus praktijk. Tegenover deze voorwaarden staat onder meer een hogere vergoeding voor de fysiotherapeut. Voor de klant zijn er de volgende voordelen:

  • U krijgt snel reactie op uw telefonische vragen
  • De kwaliteit van de fysiotherapiepraktijk is door middel van een externe audit getoetst
  • De praktijk heeft ruime openingstijden. U kunt er dus ook ’s avonds en/of in het weekend terecht
  • De praktijk overlegt indien nodig met andere zorgverleners of verwijst hier naar door
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste en bewezen effectieve behandelmethodes
  • Er is keuze uit verschillende therapeuten en specialismes in de praktijk
  • Lees meer over de voorwaarden van een 3*Plus praktijk.

De Friesland betreurt de commotie die hierdoor is ontstaan en de mogelijke verwarring bij fysiotherapeuten en klanten. Wij blijven in contact met de fysiotherapeuten. Klanten die vrezen dat ze vanaf 1 januari 2019 een fysiotherapeut hebben die geen contract met ons heeft, kunnen contact met ons opnemen. Wij zoeken dan desgewenst samen met hen een andere (gecontracteerde) fysiotherapeut bij hen in de buurt.

Geef een reactie