Gehaakte dekens: inleveren tot eind mei!

In het weekend van 14 en 15 juli 2018 wordt de allergrootste gehaakte deken van de wereld uitgespreid in park Vijversburg in Tytsjerk. Een moment waar veel fanatieke haaksters naar uitkijken! Tot eind mei kunnen er nog dekens voor dit project ingeleverd worden.

(Tekst: KwadrantGroep)

Het project ‘de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld’ is een initiatief van burgers uit Leeuwarden en wordt ondersteund door Palet (onderdeel van de KwadrantGroep) en de gemeente Leeuwarden. De uitdaging is om 10.000 gehaakte dekens in de maat 140×200 cm te verzamelen. De dekens bestaan uit granny squares van 10×10 cm. Wat klein begon is intussen uitgegroeid tot een internationaal people power project ver buiten Friesland en zelfs buiten Nederland. Overal zijn initiatieven om samen te haken en zo ontstaan er ook sociale netwerken en wordt verbinding gezocht.

Intussen zijn er al bijna 8200 dekens ingeleverd en geregistreerd. De dekens liggen opgeslagen in een grote hal aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. Studenten Transport & Logistiek van het Friesland College helpen bij de registratie.

Inleveren tot en met 30 mei

Op veel plekken wordt nog steeds volop gehaakt aan de dekens. Omdat alle dekens geregistreerd moeten worden om een plekje te krijgen in park Vijversburg, kunnen de dekens tot eind mei a.s. ingeleverd worden. Wees er dus snel bij als je jouw deken terug wilt zien in het weekend van 14 en 15 juli!

Waar inleveren?

Gehaakte dekens kunnen tot en met 30 mei 2018 ingeleverd worden bij wijkzorgcentrum De Hofwijck (Palet), Dirk Zeperweg 2, 8917 AZ in Leeuwarden.

Lukt het niet de dekens zelf te brengen? Stuur dan een mail naar ggdw2018@gmail.com dan wordt bekeken of de dekens gehaald kunnen worden. Er wordt nog een aantal keer een route uitgestippeld (door heel Nederland) om dekens op te halen.

Geef een reactie