Genomineerden Sociaal Werker van het Jaar bekend

Sjef, Habiba en Shailesh zijn de drie genomineerden voor de verkiezing Sociaal Werker van het Jaar 2018. Uit 27 kandidaten koos de jury, onder voorzitterschap van Marijke Vos, deze drie sociaal werkers. Wie van hen volgt Mariska Overgaag op?

(Tekst: Zorg en welzijn)

Met hun innovatie, passie, inventiviteit en professionaliteit dragen zij van al de voorgedragen sociaal werkers het vak en de branche het meeste uit. Ze zijn het gezicht van het belang van het versterken van de sociale basis in alle facetten. De jury, het brede publiek en de deelnemers op de Dag van de Sociaal Werker op 14 maart aanstaande kiezen wie de opvolger of opvolgster wordt van Mariska Overgaag, de Sociaal Werker van het Jaar 2017.

Van wezenlijk belang

In de periode van 4 september tot en met 1 december hebben voordragers in totaal veertien mannen en dertien vrouwen voorgedragen voor de nominatie. Ze komen uit alle delen van het land en alle werksoorten en uit grote en kleine organisaties. Bij veel voordrachten is extra informatiemateriaal aangeleverd. Ondanks het bescheiden en ondersteunende karakter van sociaal werkers, is het resultaat van hun werk vaak wel heel zichtbaar en in de ogen van collega’s, netwerk en cliënten van wezenlijk belang.

Lees hier verder

Geef een reactie