Geslaagde MKA-kennismakingsavond druk bezocht

Tijdens een succesvolle kennismakingsavond heeft de nieuwe afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van ons ziekenhuis zich afgelopen dinsdagavond, 19 november, voorgesteld aan circa 75 tandartsen, orthodontisten, collega-MKA-chirurgen, huisartsen en tandprothetici uit de regio.

(Tekst: Ommelander Ziekenhuis)

De MKA-chirurgen Ming-San Ma en Lieuwe Jurjen Melchers, de assistentes en de secretaresses hebben deze avond laten zien hoe de afdeling de laatste negen maanden vorm heeft gekregen en welke behandelingen inmiddels in het ziekenhuis kunnen worden verricht. Ook hebben ze het gezelschap  –  in groepjes  –  laten zien hoe de polikliniek eruitziet en wat de plannen van de afdeling zijn voor de toekomst.

Laagdrempelige kennismaking

Het doel van de avond was om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de collega’s in de regio, die men over het algemeen weinig face-to-face maar alleen telefonisch spreekt. Edwin Smit, lid van de Raad van Bestuur, vertelde aan de hand van een fotopresentatie onder meer over de totstandkoming van het nieuwe ziekenhuis, het centraal aanmelden en verblijven en de geplande uitbreiding van de Spoedeisende Hulp.

Nadat Ming-San Ma het hele team had voorgesteld praatten hij en collega Melchers de gasten bij over hun eigen achtergrond, opleiding en ervaring, en over de opzet vanaf februari dit jaar van de nieuwe MKA-afdeling met beide chirurgen, vier assistentes en twee secretaresses.

Toekomst

De kaakchirurgen lieten daarna met behulp van de casuïstiek van individuele patiënten zien welke behandelingen en operaties in ons ziekenhuis kunnen worden verricht. Het streven is om dit in de toekomst verder te gaan uitbouwen. Een belangrijke stap in de goede richting is de plaatsing van een driedimensionale CBCT-scanner eind januari 2020 op de polikliniek.

De afdeling wil het huidige aantal OK-dagen (2 per maand) graag langzamerhand verder uitbreiden en ook staat op termijn een fysieke  uitbreiding van de polikliniek (nu 60 vierkante meter) op het verlanglijstje van de afdeling. Ming-San Ma: “Maar dat is iets voor de toekomst, we zijn blij met onze poli en kunnen tot nu toe alles doen wat nodig is”.

Na afronding van het inhoudelijke gedeelte werden de bezoekers in kleine groepen naar de MKA-poli gebracht en rondgeleid over de afdeling. Bij terugkomst in het restaurant werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje, voor een informele onderlinge kennismaking.

Geef een reactie