Gestrande patiënten en medewerkers overnachten in ziekenhuis

Oudejaarsnacht was een drukke nacht voor onze collega’s. We behandelden in ziekenhuis Nij Smellinghe gewonden van de ongelukken op de A7 en A32, er werd één vuurwerkslachtoffer binnengebracht en drie met alcoholvergiftiging.

(Tekst: Nij Smellinghe)

Niet veilig om naar huis te gaan

Door de dichte mist was het voor patiënten en medewerkers niet veilig om naar huis te gaan. De crisiscoördinator kwam speciaal naar Nij Smellinghe om als gastheer iedereen een overnachtingsplek te geven. Zes ontslagen patiënten van de SEH die strandden vanwege de mist, hebben de nacht doorgebracht in het ziekenhuis. In de ochtend werden zij door de voedingsassistenten voorzien van een lekker ontbijt waarna zij veilig huiswaarts konden keren.

Dubbele diensten

Meerdere collega’s op de verpleegafdelingen en de spoedeisende hulp draaiden dubbele diensten om zo te voorkomen dat collega’s door de dichte mist naar het ziekenhuis moesten komen of terug moesten rijden.

Trots en dank

Het managementteam en Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe: “Wij zijn trots op en spreken onze grote dank uit aan de collega’s die zich met oudejaarsnacht hebben ingezet voor onze (gestrande) patiënten en collega’s. Hartverwarmend hoe er is gehandeld om in deze unieke situatie van dichte mist mensen op te vangen. Prachtig voorbeeld van onze gastvrijheid.”

Geef een reactie