GGZ Fryslân: Steun onze bikkels tijdens de Socialrun!

Op 20, 21 en 22 september loopt en fietst een groep bikkels van GGZ Friesland drie dagen (dag en nacht) achter elkaar 555 kilometer voor de Socialrun. Dit landelijke evenement is opgezet omdat veel mensen met psychische klachten aanlopen tegen vooroordelen waar ze veel last van hebben.

(Tekst: GGZ Friesland)

Zo zouden ze niet in staat zijn een baan te behouden en gemeden moeten worden, omdat ze onbetrouwbaar en onbekwaam zijn. De Socialrun is erop gericht deze stigma’s te verminderen; destigmatisering.

Met deze run wordt geld opgehaald voor projecten tegen stigma én natuurlijk aandacht gevraagd voor dit probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen.

Samen sterk tegen stigma!

Over de psychiatrie en haar patiënten bestaan helaas veel misverstanden. Wij vinden destigmatisering erg belangrijk! Jij ook? Je kunt vandaag nog helpen om dit tegen te gaan!

Het team van GGZ Friesland heeft de uitdaging om 555 kilometer te fietsen en te lopen maar ook te ‘verkopen’. Dit gebeurt aan de hand van het adopteren van kilometers. De kosten voor één kilometer zijn €5,-. Wil je een kilometer adopteren, dat kan! Je kunt doneren via https://www.socialrun.nl/teams/team-ggz-friesland/. Alvast bedankt voor jouw bijdrage!

Geef een reactie