GGZ Oost Brabant maakt suïcidepreventie-app

GGZ Oost Brabant heeft de Suïcidepreventie-app ontwikkeld: een handig hulpmiddel voor hulpverleners bij het bespreekbaar maken van suïcidaliteit. De app is gratis te downloaden in de Playstore en de Appstore.

(Tekst: Zorgvisie)

Suïcidepreventie-app voor professionals

De Suïcidepreventie app richt zich op professionals die in contact komen met patiënten met suïcidaal gedrag, en is bedoeld om hen te ondersteunen bij het geven van passende zorg. In de app is onder andere informatie te vinden over diagnostiek, vaardigheden en een vragenlijst.

Richtlijn

De inhoud is gebaseerd op de landelijke multidisciplinaire richtlijn ‘Diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag’. Deze landelijke richtlijn is een verzameling van concrete aanbevelingen om te komen tot een goede diagnose en een verantwoorde behandeling van mensen die kampen met suïcidale gedachten en/of een suïcidepoging deden.

GGZ Oost Brabant

De Suïcidepreventie app is ontwikkeld tijdens de hackathon die GGZ Oost Brabant organiseerde in september vorig jaar. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst boog een team van ontwikkelaars zich belangeloos over het idee van een dergelijke app en realiseerden zij een prototype.

Lees hier verder

Geef een reactie