Gouden Koets voor IJsselsteinse ouderen

Ouderen uit IJsselstein worden vanaf vrijdag in De Gouden Koets naar leuke evenementen gereden. De elektrische auto oogt daadwerkelijk als het koninklijke rijtuig. Doel is om op deze manier eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

(Tekst: Stichting Gouden Dagen)

De Gouden Koets is een initiatief van Stichting Gouden Dagen die zich hard maakt tegen eenzaamheid onder ouderen. Het karretje is uitsluitend bedoeld voor leuke, nuttige en sociale uitjes zoals de (super)markt, het terras of een tuincentrum. Thuiswonende ouderen en bewoners van verzorgingscentra in IJsselstein mogen gebruik maken van De Gouden Koets.

Langer zelfstandig thuis te wonen

,,De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig thuis te wonen. Of ze dan nog de deur uit kunnen, valt onder de eigen verantwoordelijkheid. Helaas is dat voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. Met De Gouden Koets willen wij daar niet alleen in IJsselstein verandering in brengen”, verklaart Jan Romme van Gouden Dagen. ,,Het is de bedoeling dat De Gouden Koets in alle plaatsen in nederland gaat rijden.”

Vrijdag wordt De Gouden Koets in IJsselstein onthuld door burgemeester Patrick van Domburg. Een aantal ouderen mag met de burgemeester de eerste rit maken en is welkom bij de Albert Heijn voor koffie en gebak. Daar krijgen zij tevens hulp bij het doen van boodschappen en wordt er een speciale ouderenkassa opengesteld.

Geef een reactie