Gratis cursus over passende zorg thuis

Na het volgen van de nieuwe online cursus weet je hoe je zorg kunt regelen die bij jou past. Wie gebruikmaakt van zorg, krijgt automatisch te maken met wetten, regelingen en vergoedingen. Of je die zorg nou wilt regelen met geld dat je daarvoor beschikbaar krijgt, of dat een zorginstelling dat voor je doet, je zult eerst moeten weten bij welk loket je moet aankloppen.

(Tekst: Spierziekten Nederland)

De nieuwe online cursus van Spierziekten Nederland helpt je daarbij. De cursus gaat dieper in op de soorten zorg die vergoed worden vanuit de Wlz, Zvw en Wmo, hoe je die zorg aanvraagt en welke keuzes je daarbij hebt. Ook als je op termijn meer zorg nodig blijkt te hebben.

Met name wanneer je zorgvraag complex is, kan het al snel gaan over meerdere wetten, geldpotjes en loketten tegelijkertijd. Het organiseren van je zorg wordt dan extra belangrijk. In het tweede deel van de cursus laten enkele ervaringsdeskundigen zien hoe zij dit aangepakt hebben. Zij kunnen je daarbij op ideeën brengen. Je krijgt inzicht in de wettelijke mogelijkheden, maar ook je eigen voorkeuren.

De cursus is tot stand gekomen met steun van Stichting Dioraphte en is vanaf vandaag gratis beschikbaar via onze website. Je kunt hem volgen via pc of tablet.

Naar de cursus.

Geef een reactie