Griepgolf heeft gevolgen voor patiëntenzorg

De aanhoudende griepgolf leidt momenteel tot drukte bij het Medisch Centrum Leeuwarden. Er is een groot aanbod van patiënten, veelal met griepklachten en andere winterse klachten zoals luchtweg- maag/darminfecties, vaak in combinatie met een andere ziekte.

(Tekst: MCL)

Het gaat met name om ouderen met meerdere bijkomende ziekten. Ook meer medewerkers dan gewoonlijk melden zich ziek. Bovendien kunnen patiënten na behandeling in het ziekenhuis niet altijd naar een tijdelijke herstelplek in de verpleeghuizen of thuiszorg. De keten is op sommige plaatsen in de provincie verstopt geraakt.

Geplande behandelingen en operaties moeten in een enkel geval uitgesteld worden. Het gaat dan altijd om ingrepen waarbij uitstel medisch verantwoord is; spoedeisende zorg gaat altijd door. Op die manier kan het MCL op een goede en veilige manier zorg blijven verlenen. Het is natuurlijk vervelend voor patiënten die soms kort tevoren te horen krijgen dat hun behandeling wordt uitgesteld. Het MCL doet er alles aan om de ingreep zo snel mogelijk op een later tijdstip alsnog uit te voeren.

Het MCL heeft dagelijks overleg met betrokkenen binnen en buiten het ziekenhuis om de beschikbare capaciteit optimaal te kunnen inzetten.

Geef een reactie