Halsema en Samsom gaan knelpunten GHZ oplossen

De Tweede Kamer gaat zich inspannen om knelpunten in de gehandicaptenzorg zo snel mogelijk weg te nemen en de bureaucratie terug te dringen. Dat is de uitkomst van een debat dat gisteren in Nieuwpoort werd gevoerd, waar voorzitter Femke Halsema van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een brief aanbood aan PvdA-leider Diederik Samsom.

(Tekst: Zorgvisie)

In het eerste jaar dat Halsema voorzitter is van de VGN, is het haar opgevallen dat de sector erg bescheiden is. Dat zei ze eerder dit jaar in een interview met Zorgvisie en herhaalde ze in de brief aan Samsom. De ratificatie van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking, creëert volgens haar het momentum om meer aandacht te vragen. Omdat de bescheidenheid leidt tot ‘relatieve onzichtbaarheid’ kondigde ze de campagne Nederland Onbeperkt aan, die in oktober van start gaat en waarin mensen met een beperking zelf als ambassadeur een hoofdrol spelen.

Heel bescheiden

Samsom reageerde dat hij de brief zelf eigenlijk nog ‘heel bescheiden’ vindt en opvat als een hartenkreet. Zelf heeft hij een dochter die extra zorg nodig heeft en naar een mytylschool gaat. Bij het regelen van de juiste ondersteuning loopt hij geregeld tegen kafkaiaanse toestanden aan. ‘De nieuwe wetten maken het misschien eerst wel juist moeilijker. Daar iets aan doen is op dit moment ons noeste werk.’

Lees hier verder

Geef een reactie