Herdenkingsdag Tjongerschans op 15 november

Vrijdag 15 november is in ziekenhuis Tjongerschans een herdenkingsdag voor mensen die het afgelopen jaar in het ziekenhuis zijn overleden. In het stiltecentrum, gelegen in de centrale hal van het ziekenhuis, zijn patiënten, bezoekers, familieleden, medewerkers en vrijwilligers van harte welkom van 10.00 tot 16.30 uur.

(Tekst: Tjongerschans)

In het stiltecentrum is er gelegenheid om een kaarsje laten branden voor mensen die overleden zijn. Ook kan er een steen met of zonder een naam of datum erop rond een speciale kaars in het stiltecentrum neergelegd worden. Alle steentjes vormen samen een symbool van gedachtenis en verbondenheid.

In de avond is er een speciale herdenkingsbijeenkomst. Deze begint om 19.30 uur in de multifunctionele ruimte op de eerste verdieping. Hier kan men luisteren naar woorden van bezinning. Maar er is ook muziek en stilte. Na afloop wordt er een kopje koffie of thee aangeboden. De geestelijk verzorgers Gerben Hoogterp en Myriam van der Vorst zijn de hele dag in en bij het stiltecentrum aanwezig.

Geef een reactie