Honderden zangers meanderen door MCL als opening van CityProms 2018

Medisch Centrum Leeuwarden en CityProms 2018 gaan op donderdag 28 juni op een bijzondere manier het klassiekemuziekfestival van Leeuwarden officieel starten. Een menselijk korenlint van vele honderden zangers slingert zich dan tussen 19.00-20.00 uur door het Leeuwarder ziekenhuis.

(Tekst: MCL)

Het korenlint zingt klassieke werken:  Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré, Ave Verum Corpus van Wolfgang Amadeus Mozart en het Vilja-lied van Franz Lehár.

Het korenlint bestaat uit MCL-medewerkers, leden van Friese koren en andere muziekliefhebbers. Het gelegenheidskoor staat onder leiding van dirigent Meindert Bosklopper.

Margot Hoiting, directeur van CityProms: “Naast het gratis festival organiseren we kleine muzikale evenementen in de zorgsector, onder de titel “Embrace”. Het project Korenlint past bij onze doelstelling om het welbevinden van mensen te verbeteren. Dit is muziek in de zorg op wel heel grote schaal, een echte uitdaging!”

Hella Botman, voorzitter kunstcommissie MCL: “Welbevinden van onze patiënten en bezoekers is belangrijk. Daarom besteedt het MCL veel aandacht aan kunst in al zijn facetten. We zijn er trots op dat we in samenwerking met CityProms dit bijzondere project in huis halen.”

Belangstellende zangers en koren kunnen zich aanmelden via: https://popupkoorfryslan.nl/cityproms-mcl/.

Meer informatie in de flyer (pdf).

Geef een reactie