Huisartsen kunnen MDL-arts Nij Smellinghe inschakelen

Wanneer iemand klachten heeft op het gebied van maag, darm of lever (MDL) heeft kan de huisarts vanaf heden rechtstreeks schakelen met de MDL arts van ziekenhuis Nij Smellinghe. De huisarts kan digitaal zijn vraag stellen aan de specialist over een vraagstuk wat betreft maag, darm of lever.

(Tekst: Nij Smellinghe)

Een afspraak in het ziekenhuis is hierdoor niet altijd meer noodzakelijk. Voor de patiënt betekent dit een snellere behandeling. Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis in Nederland die deze service biedt met een MDL arts.

Digitaal vragen stellen

Nij Smellinghe biedt deze mogelijkheid aan de huisarts als extra service. Digitaal een vraag stellen, ofwel teleconsultatie is een laagdrempelige manier om informatie te krijgen over bijvoorbeeld een uitslag van een onderzoek of vragen over een aandoening of verwijzing. Teleconsultatie is niet bedoeld voor spoedvragen. Binnen twee werkdagen krijgt de huisarts reactie. De vragen worden in een beveiligde omgeving gesteld.

Geen afspraak

Als er vragen of onduidelijkheden zijn kan de huisarts op deze manier overleggen met de MDL-arts en die deelt deze informatie weer met de patiënt. Voor de patiënt kan dit betekenen dat een afspraak met de medisch specialist in het ziekenhuis niet nodig is. Voor de patiënt scheelt dit tijd en kosten wat betreft eigen risico. De afdelingen Dermatologie, Nefrologie en Cardiologie van ziekenhuis Nij Smellinghe bieden deze extra services ook aan en met succes.

Geef een reactie