Informatieavond Veneuze trombose en longembolie

Op dinsdag 11 oktober 2016 organiseren MCL en Trombosedienst Friesland Noord een informatieavond over veneuze trombose en longembolie. Bij veneuze trombose raakt een ader verstopt door een bloedstolsel. Het meeste komt dit voor in de benen, een trombosebeen. Als een stolsel losschiet, kan dit leiden tot een longembolie.

(Tekst: MCL)

MCL en de Trombosedienst organiseren de informatieavond naar aanleiding van Wereldtrombosedag (dit jaar op 13 oktober), onder andere omdat preventie bij deze aandoening belangrijk en effectief is. Tijdens de avond wordt er gesproken over wat veneuze trombose is, hoe het behandeld en voorkomen kan worden en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn bij de behandeling en in de organisatie van de zorg. Het is de bedoeling dat het een interactieve avond wordt. Beide organisaties zijn namelijk benieuwd naar de mening van het publiek over de ontwikkelingen in de trombosezorg.

Aanmelden

Meld u hier aan (verplicht). 
Kijk hier voor het programma en de tijden.

In de week van 13 – 20 oktober aanstaande is er tevens een postertentoonstellingen te bezichtigen in de winkelstraat van het MCL en in de centrale hal van MCL Harlingen over het onderwerp trombose.

Geef een reactie