Informatiebijeenkomst over (slaap)apneu

Samen met de ApneuVereniging houden wij op donderdag 12 december in het restaurant van het ziekenhuis een voorlichtingsavond over (slaap)apneu. De lezing begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en eindigt rond 21.30 uur.

(Tekst: Ommelander Ziekenhuis)

Mensen met apneu hebben een ademstilstand tijdens hun slaap. Tijdens deze avond komen o.a. klachten, risicofactoren en de verschillende behandelmogelijkheden van apneu aan de orde. Uw partner en andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. De toegang voor deze bijeenkomst is gratis.

Klachten

Bij apneu blokkeren verslapte spieren de adem-weg tijdens de slaap. Het (langdurig) stokken van de ademhaling kan tot ernstige gezondheidsklachten leiden. OSAS (Obstructief Slaap Apneu Syndroom) begint vaak met vage klachten. Patiënten zijn snel vermoeid, prikkelbaar en voelen zich niet lekker. Overdag vallen ze snel in slaap en ook concentratieverlies behoort tot de symptomen. De klachten kunnen uitmonden in hoge bloeddruk en hartritmestoornissen. Daarom is het heel belangrijk om OSAS-klachten vroegtijdig te herkennen en te behandelen.

Programma

19.00 uur
Inloop met koffie/thee
19.30 uur
Openingswoord
door mevrouw J. Stapert, coördinator ApneuVereniging
19.35 uur
Slaap en (niet ademhaling gerelateerde) slaapstoornissen
door mevr. A. Bartels, neuroloog Ommelander Ziekenhuis Groningen
20.15 uur
Pauze
20.40 uur
De werking van de neus
door mevrouw J. Dun, KNO-arts Ommelander Ziekenhuis Groningen
21.00 uur
Het kaakgewricht en klachten tijdens MRA-therapie
door de heer W. Alberts, manueel therapeut Prenger&Hoekman
21.30 uur
Vragen en afsluiting

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst bij voorkeur aanmelden op de website: www.apneuvereniging.nl. (home pagina – regiobijeenkomsten) of een mail sturen naar stapert@apneuvereniging.nl of bellen 06-22462023.

Geef een reactie