Jan Slagter zoekt geld voor verpleeghuis

(Tekst: Vakblad Thuiszorg)

Jan Slagter zoekt nog financiering voor verpleeghuis

Jan Slagter, directeur van omroep Max, wil het verpleeghuis Ben Oude Nijhuis medio 2017 openen. Voor het plan, met drie woongroepen en aangrenzende appartementen in een voormalig klooster in Rotterdam, moet echter nog wel financiering worden gevonden.

Dit vertelde Slagter woensdagavond in het televisieprogramma Pauw. Het plan omvat drie woongroepen voor in totaal 24 ouderen met dementie, waarbij er één verzorgende op drie bewoners komt. Aangrenzend aan de woongroepen worden appartementen verhuurd aan bijvoorbeeld partners of studenten. De huur schat Slagter in op 600 à 700 euro per maand.

Financiering verpleeghuis

De financiering van het verpleeghuis is evenwel een probleem, erkende Slagter bij Pauw. “We dachten dat er woningcorporaties zouden inspringen, temeer omdat sociale woningbouw tot hun kerntaken behoort en wij mikken op ouderen met AOW en een klein pensioen. Maar van de zestig woningcorporaties die we hebben benaderd, wilde geen één ons helpen. Dat is toch merkwaardig.” Slagter vestigt zijn hoop nu op een pensioenfonds, rijke particulieren of wellicht alsnog een woningcorporatie.

Lees hier verder

Geef een reactie