Jubilerend kinderziekenhuis start verkoop toverlichtjes

​​Het Beatrix Kinderziekenhuis is in het kader van het jubileumjaar, 125 jaar kindergeneeskunde in Groningen, gestart met de verkoop van wel 2000 toverlichtjes. Iedereen kan voor € 5,- per stuk een toverlichtje kopen.

)Tekst: UMCG)

De Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis gebruiken de opbrengst van deze speciale jubileumactie voor projecten om het verblijf van kinderen (en hun ouders) in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De lichtjes zijn te koop via deze link.​ De toverlichtjes worden gebruikt in een interactieve lichtinstallatie waarmee kinderen lampjes kunnen toveren op een levensgroot scherm​.

Kind zijn in het ziekenhuis

Soms vergeten we dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ‘s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze uit school met vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten kunnen spelen.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs het verblijf in het UMCG zo aangenaam mogelijk te maken voor kinderen en ouders. Zo ondersteunt de stichting verschillende wetenschaps- en welzijnsprojecten, zoals muziekoptredens aan bed, theatervoorstellingen in ons kindertheater,  internet aan bed en het realiseren van huiskamers waar het gezinsleven centraal staat. Zodat kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Want hoe ernstig ziek een kind ook is, een kind wil spelen en zich ontwikkelen.

Lichtinstallatie

Deze zomer  krijgt het Beatrix Kinderziekenhuis een interactieve lichtinstallatie waarmee kinderen lampjes kunnen toveren op een levensgroot scherm. De installatie bestaat uit een wand van 8 bij 5 meter, waarop 2000 lampjes worden gespannen. Door gebruik te maken van bewegingssensoren kunnen kinderen door te bewegen de lampjes laten branden. Met zijn 40 vierkante meter, is de lichtwand de grootste in zijn soort en komt in de patio te hangen, voor de ingang van het kinderziekenhuis. De installatie wordt als cadeau aan het jubilerende kinderziekenhuis aangeboden door het webtechnologie buro Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe.​

Geef een reactie