Kabinet onderzoekt nieuwe inlogmethodes zorgorganisaties

Kabinet onderzoekt nieuwe inlogmethodes bij zorgorganisaties. Het kabinet wil dat er meer mogelijkheden komen om in te loggen op websites van zorg- en overheidsorganisaties. Dat meldt kenniscentrum Nictiz.

(Tekst: Zorgvisie)

Het inloggen bij zorginstellingen gaat nu meestal door het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, eventueel aangevuld met een code via sms. Door de komst van een nieuw afsprakenstelsel komen daar straks nieuwe methodes met een hoger betrouwbaarheidsniveau voor in de plaats.

De nieuwe afspraken noemt waarnemend minister Blok van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties donderdag in een Kamerbrief van 25 augustus. Volgens Blok moet het vanaf eind 2018 mogelijk zijn om veilig, op een hoog betrouwbaarheidsniveau en met een inlogmiddel dat de gebruiker zelf kiest in te kunnen loggen bij zorgorganisaties.

Nieuwe methodes

De nieuwe methodes van inloggen zijn volgens Nictiz het afgelopen half jaar met positieve resultaten getest. Daarom wil het kabinet per 1 oktober beginnen met de stapsgewijze introductie van de nieuwe inlogmethodes. De Belastingdienst en de zorgsector zijn de eerste partijen die hiermee aan de slag gaan.

Lees hier verder

Geef een reactie