Kinderpostzegels? Doe mee voor buurtprojecten

Kinderpostzegels. Wie kent ze niet? Met de opbrengst van de jaarlijkse kinderpostzegelactie steunt de stichting Kinderpostzegels sinds jaar en dag projecten voor kinderen. Dit jaar kan de opbrengst ook lokaal worden besteed. Zoals aan binnen- en buitenruimtes voor de kinderen in de crisisopvangcentra van Zienn in het Friese Burgum en het Groningse Leek. Help je mee?

(Tekst: Zienn)

Tip je school! Die kan zich tot 25 september hier aanmelden (even naar beneden scrollen na openen pagina) en lopen voor de kinderen in onze opvang.

100 kinderen in de opvang

De crisisopvang in Leek en Burgum is er voor mensen die dakloos zijn geworden, om welke reden dan ook. Jaarlijks komen er zo’n 65 gezinnen met 100 kinderen naar de opvang. Die komen uit heel Friesland, Groningen en Drenthe.

Leuk, goed, rustig spelen en leren

De gezinsappartementen in de opvang zijn niet zo groot. Daarom richten we speciale leer- en speelruimtes in. Binnen en buiten. De ruimtes die we hebben, zijn toe aan een flinke opknapbeurt. Zodat kinderen er leuk, goed en veilig binnen en buiten kunnen spelen. Tieners een plek hebben om rustig hun huiswerk kunnen maken. En er ook ruimte is om in alle rust met je begeleider te praten. De ouders krijgen in de opvang begeleiding bij het maken van een nieuwe start. Ook kinderen krijgen een begeleider. We proberen het zo fijn mogelijk te maken voor de kinderen, want je huis moeten verlaten is een ingrijpende gebeurtenis.

Scholen, doen jullie mee?

De opbrengst van de Kinderpostzegels is hartstikke welkom. We gebruiken deze voor speelgoed, speelattributen, leermateriaal, meubilair, verbouwmaterialen, voor alles dus om onze nieuwe binnen- en buitenspeel- en leerruimtes zo tof, chill, vrolijk, handig en mooi mogelijk te maken.

Scholen doen jullie mee? BEDANKT.

Geef een reactie