Korenlint in MCL als opening muziekfestival CityProms

Op donderdagavond 28 juni 2018, 19.30 uur gaat het Friese muziekfestival CityProms op een bijzondere manier van start in het Medisch Centrum Leeuwarden. Een menselijk “korenlint” van meer dan tweehonderd zangers slingert zich dan door het Leeuwarder ziekenhuis.

(Tekst: MCL)

Onder leiding van dirigent Meindert Bosklopper brengt het gelegenheidskoor bekende klassieke koorwerken. MCL-er Dave Antonisse begeleidt het koor op piano.

Meer dan een festival

Margot Hoiting, directeur van CityProms: ‘We zijn méér dan een festival. We staan midden in de samenleving. Onder de naam CityProms Embrace brengen we ook muziekprogramma’s naar zorginstellingen. Nu brengen we deze bijzondere openingsact naar het ziekenhuis. Zo kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers van het MCL de start van het festival meemaken. Uiteraard zijn alle belangstellenden welkom.’

CityProms staat dit jaar in het teken van The Never Ending Orchestra (NEO), één van de projecten uit het hoofdprogramma van LF2018. Hoiting: ‘Het korenlint past  daar heel goed bij.’ Never Ending Orchestra (NEO) is het gezicht van de Friese muzykmienskip. De springplank van muzikaal talent, de drijvende kracht achter bijzondere podia en verrassende muziekproducties. CityProms is één van de partners in dit project. NEO creëert podia, kansen en ontmoetingen voor muzikanten, verbindt amateurs met professionals met als doelstelling: een Never Ending Orchestra door heel Fryslân.

100 strekkende meter koor

Alleen al in de winkelstraat van het MCL staat op 28 juni ongeveer 100 strekkende meter koor; het lint zal zelfs nog verder door het MCL slingeren. Bij de koorleden zijn MCL-medewerkers, muziekliefhebbers en zelfs complete koren die aan dit muziekproject meedoen. De jongste deelnemer is 13, de oudste is 88 jaar.

Op het programma staan de volgende werken: Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré, Ave Verum Corpus van Wolfgang Amadeus Mozart en het Vilja-lied van Franz Léhar. Het optreden van het korenlint is vrij toegankelijk. Het speelt zich hoofdzakelijk af in de hal en ‘winkelstraat’ van het MCL.

Geef een reactie