Leeuwardense wijkteams krijgen 7,8

Cliënten van de sociale wijkteams in Leeuwarden waarderen de hulpverlening van de professionals van de Coöperatie Amaryllis met een 7,8. Dat blijkt uit een onderzoek dat Amaryllis eind 2015 liet uitvoeren door Zorgbelang Fryslân en onderzoek- en adviesbureau ZorgFocuz.

(Tekst: WMO-Magazine)

Contact met Leeuwardense wijkteams

Uit het onderzoek blijkt dat cliënten het contact met het wijkteam als prettig ervaren. Cliënten voelen zich met respect en begrip behandeld en voelen zich écht geholpen. Daarnaast geven cliënten aan het zeer prettig te vinden één aanspreekpunt te hebben voor al hun vragen. Voor het merendeel van de cliënten geldt dat hun situatie na het contact met een sociaal werker is verbeterd.

Opschrijven van doelen

Cliënten krijgen vaak sneller een sociaal werker toegewezen dan gedacht. Wel kan er een verbeterslag plaatsvinden in het formuleren van hulpverleningsdoelen. Uit onderzoek blijkt dat cliënten waarde hechten aan het opschrijven van doelen. Vooral bij financiële problematiek lijkt het expliciet opschrijven van doelen een meerwaarde, omdat dit de efficiëntie van de hulp zou doen bevorderen.

Lees hier verder

Lees hier het volledige onderzoek en de resultaten van de prestaties van de Leeuwardense wijkteams.

Geef een reactie